Hjælp med at rykke ud,
når det brænder

De lokale beredskaber i Danmark har akut behov for flere brandmænd. Her kan din virksomhed gøre en forskel. Lader I en medarbejder løbe, når det brænder, er I med til at skabe tryghed, vise samfundssind og i sidste ende redde menneskeliv.

Lad dem løbe

Uanset, hvor stor din virksomhed er, kan du være med til at skabe tryghed helt tæt på den enkelte borger i lokalsamfundet. Se filmen – så er du ikke i tvivl om, hvilken forskel det gør, at du lader en medarbejder løbe.

“I gennemsnit er en deltids- eller frivillig brandmand kun væk 15-20 timer om året fra sin hovedarbejdsgiver. En udrykning tager i gennemsnit 60 minutter.”

En rød brandbil kommer kørende med fuld udrykning. Et sted i byen stiger røgen op, men ilden kommer hurtigt under kontrol. Udelukkende fordi vi har de lokale beredskaber. Havde vi ikke det, ville det være katastrofalt. For hvem skulle så rykke ud, når det brænder?

Hver anden brandmand i de lokale beredskaber er mennesker, som allerede har et job. Men som har fået lov til at løbe, når det brænder. Behovet er akut, og derfor beder vi dig og din virksomhed om hjælp.

Lad en medarbejder løbe, når det brænder

Du tænker måske, at det vil kræve for mange ressourcer og gå ud over produktiviteten i din virksomhed at have en medarbejder, som i tide og utide skal løbe for at slukke ildebrande. Men sådan er det ikke.

Statistikken viser, at det kun er en tredjedel af alle udrykninger i Danmark, der ligger i arbejdstiden. Faktisk kræver det typisk kun 15-20 timer om året af en medarbejders arbejdstid at være brandmand. Det vil sige, at udgiften for din virksomhed er minimal. Men gevinsten for lokalsamfundet er meget stor.

Har du en brandmand på holdet i din virksomhed, er du ikke kun med til at skabe sikkerhed i lokalsamfundet. Dine medarbejder vil også opleve en større tryghed. Fordi der er en kollega, som kan førstehjælp og kender sikkerhedsprocedurerne, hvis der skulle opstå brand på jeres arbejdsplads.

“Rygmarven i det danske beredskab består af deltidsansatte eller frivillige brandfolk. På den måde sikrer vi trygheden helt tæt på den enkelte borger via vores meget fintmaskede net af stationer over hele Danmark.” Jarl Vagn Hansen, formand for Danske Beredskaber.