Til virksomheden og arbejdsgiveren
- Beredskabet har brug for din hjælp

Din by og dine omgivelser har brug for, at du tager stilling til din virksomheds rolle i civilsamfundet. Vores brandmandskorps har mange brandfolk. Men ikke nok.

Har du en medarbejder, som drømmer om at blive brandmand?

“Tusinder af arbejdsgivere lader deres ansatte løbe fra arbejdet hver uge for at slukke brande”

Case

Danfoss har sagt ”ja” til frivillighed

”Vi har udelukkende gode erfaringer med at have frivillige brandmænd ansat hos Danfoss Security og bedriftværn. Faktisk rekrutterer vi målrettet folk med en beredskabsmæssig baggrund, fordi de passer perfekt ind i vores arbejdsopgaver inden for beredskab og sikring.

Her i Sønderborg by har vi kun deltidsbrandmænd. Resten af Sønderborg og en stor del af Sønderjylland beror på frivillige brandfolk. Og jeg må sige, at jeg ikke har oplevet lignende fantastisk entusiasme andre steder i landet. Vi taler om folk, der frivilligt og altså ulønnet smider, hvad de har i hænderne, for at være med til at slukke ildebrand. Det er vi som virksomhed stolte af at være en del af og giver hellere end gerne vores folk fri til at løbe efter en alarm. Vi har sågar nedskrevet standarder for det.”

- Bjarne Klokholm, beredskabschef, Danfoss Security.

“Hver uge lader tusinder af arbejdsgivere deres ansatte løbe fra arbejdet. Det er ok. De rykker ud for at slukke brande og hjælpe mennesker i nød”